Menu
Ruim 95% van onze gebruikers heeft nooit meer zadelpijn
10.000+ tevreden gebruikers
Niet goed, geld terug garantie
Binnen een week geleverd!
Universeel; past op alle fietsen

Wat is precies zadelpijn?
En hoe kom ik er vanaf?

Zadelpijn is een van de meest gehoorde klachten tijdens het fietsen. Zadelpijn is bijvoorbeeld pijn aan het schaambeen, slapend en tintelend gevoel of pijn in het stuit-/staartbeen. Gelukkig is zadelpijn prima te verhelpen met een op uw maat afgestemd zadel.

Hoe ontstaat zadelpijn?

De beste remedie tegen zadelpijn begint met kennis. Waarom hebben we eigenlijk zadelpijn? Tip: En veel fietsen want gewenning is de sleutel.

Zadelpijn een slapend, tintelend gevoel

Hoe herkenbaar is dit na een mooie fietstocht: het hele gevoel kwijt in het kruis. Enjoy legt uit wat er gebeurd is en hoe dit euvel op te lossen. Tip: luister naar je lichaam, de seintjes zijn een teken dat het niet goed is. Probeer doorbloedings-problemen te voorkomen door het kiezen van het juiste zadel.

Zadelpijn bij het stuit-staartbeen

Een veel gehoorde klacht bij de fietser die rechtop zit en/of te lang op een te zacht zadel fietst. Enjoy informeert over de oorzaak en geeft oplossing om dit euvel op te lossen. Tip: kies een hard zadel met diepe gleuf aan de achterkant zodat er geen druk kan ontstaan op het stuit-staartbeen.

Zadelpijn op het schaambeen

Veel dames klagen over pijnlijke druk op het schaambeen bij het fietsen. Dit komt door het lager liggende schaambeen bij de dames en veroorzaakt zeker bij een iets sportievere zithouding snel zeer pijnlijke druk op de neus van het zadel. Enjoy verklaart en geeft de oplossingen voor dit probleem.

Zadelpijn en de prostaat

Prostaatklachten en fietszadels zijn een slechte combinatie. Mede hierom is het uiterst belangrijk dat het zadel qua maat en type goed bij je past en dat daardoor de druk op de prostaat door vorm en hardheid van het zadel zo veel mogelijk verlaagd wordt. Enjoy legt uit wat te doen en waar op te letten.

Welke maat zadel past bij je?

Een fietszadel moet goed passen. Een te breed of een te smal zadel geeft verschillende zadelpijn gerelateerde klachten. Ons Enjoy advies is daarom om altijd goed te meten. En met onze ‘Mijn Zadel Samenstellen’ configurator kun je dit heel eenvoudig zelf opmeten, naar ons toesturen en wij doen de rest. Wil je eerst een persoonlijk advies? Vraag dan hieronder een telefonisch adviesgesprek aan.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Voor € 89,95 nooit meer zadelpijn, met een zadel op maat.
Speciaal voor e-bikes
Niet goed? Geld terug!
Stel je eigen zadel samen

Ruim 95% van onze gebruikers heeft nooit meer zadelpijn

10.000+ tevreden gebruikers
Niet goed, geld terug garantie
Binnen een week geleverd!
Universeel; past op alle fietsen

Wat vinden gebruikers?

  • "Ik zie er weer naar uit om mijn volgende rit met het Enjoy zadel te rijden! "

    Bram
    Zoetermeer
  • "Dit zadel is voor mij een blijvertje, geen slapend gevoel in het kruis meer! "

    Jans
    Rotterdam
Nooit meer zadelpijn, bestel uw zadel nu!

Ervaar het zelf in onze showroom in Lelystad!

Zuiderpoort 4, Lelystad
Plan route > 
of bel voor een afspraak:
0320 21 69 73
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram